INSPIRATION News

3 NØKKELTRENDER 2016

Fjorårets trendtalk fra denne kanten omhandlet fargen grønn og min lit til det organiske. Der tok jeg heller ikke helt feil, for både grønne planter, kork, organiske stoffer, det håndlagde og personlige triumferte i interiørverdenen i løpet av 2015. Og selv om mange tviholdt på det sorte/hvite og minimalistiske på interiørfronten i året som gikk tror jeg den trenden er på vei til å snu. Men trender a, hva er det egentlig? Den største trenden er jo å skape en trend selv.

Når jeg selv setter meg ned for å ta en titt i krystallkulen så er det på bakgrunn av hva jeg selv liker og hva jeg ser er ute å går på både motevisningene og hos de store leverandørene i interiør og fargeverdenen.

Personlig tror jeg det håndlagde, særegne og personlige vil ta enda større plass i 2016. Dette går hånd i hånd med vår evige søken etter bedre tid og et sunnere liv.  Jeg har tro på at orden i kaoset vil stå sentralt hos mange og at jakten på det perfekte – uperfekte vil bli å skimte i mange hjem. En enklere hverdag med strykefrie stoffer, materialer fra naturen, trehvitt, rustikke materialer og holdbare vintage skatter befrir både tid og lommebok. Hvor mange nå er lei det striglede minimalistiske hjemmet med grå, hvite og sorte toner i alle nyanser jakter den interiørbevisste på gamle unike 60/70/80-talls skatter som kan kombineres med nymoderne design samt industriens hemmeligheter for å skape noe helt eget. Det morsomste med dette er at ingenting er feil! Det er fullstendig lov å slå seg løs, kombinere stiler og leke med interiøret for å finne din egen personlige stil.

Snakker om 70/80 tallet har Pantone holdt klar tale om årets friske pastell farger. Også Fargerike har tro på rosa for året. Det hele minner meg om et digert sukkerspinn og tar meg rett tilbake til bryllupsdagen vår. Mange får kanskje fremdeles frysninger når de ser 4 pastellfargede vegger og, enda verre, lag på lag med møbler som er malt samt stoffer i samme farge. Jo mer rosa, mintgrønt eller pastell gult det var og oppdrive- jo bedre var det. Vel, hold deg i så fall fast- it`s back!

Trenden som omfavner farger på både vegg, møbler og interiør tar interiørverdenen med storm i 2016. Vi ser bakover for å se fremover og lag på lag med deilige materialer og farger står sentralt i fokus. Det handler om og anvende fargeskalaen og driste seg til nye retninger. Jeg tror «boksfarging» bli enda mer populært i år. Det vil si at du maler hele rommet i samme farge, vegger, tak, karmer og lister. Gjerne gulv også hvis du tør?! 😉 Dette skaper en fornemmelse av å være innrammet i en boks og skaper en utrolig forsterket og spennende effekt på rommet. Passer godt til soverom, gjesterom etc.

Til stor kontrast mot det sukkersøte tror jeg også Art Deco stilen vil spille en sentral rolle i år. Om ikke du omfavner den til det fulle tror jeg likevel du vil bli preget av de typiske materialene og fargene. Både Nordsjø maling og Fargerike spår dekadente fargepaletter med  en dyp blå farge og åker gul i fokus. Materialer som fløyel, farget glass, polstrede møbler og luksuriøse overflater går igjen. Støvete rosa og sennepsgul er fine alene men også i kombinasjon med hverandre. Jeg tror generelt vi er mindre redd for maksimalismen i år og at vi hele tiden vil strebe etter å skape vår egen unike stilkombinasjon.

foto :: pinterest.com

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply