Dining INSPIRATION Outdoors

DEKORER MED SPISELIGE BLOMSTER TIL 17. MAI

/i samarbeid med PLantasjen

Dere, det er stor fare for at jeg er i ferd med å få plantedilla! Jeg sto opp 0600 i dag, satt på kaffen, tok på klærne og vandret ut i skogen..som forøvrig befinner seg rett utenfor døren, haha. Jeg ble så sinnsykt inspirert av å lage det innlegget her og snakke med jentene på Plantasjen om spiselige planter at jeg har gjort min research, lest meg opp og i dag har jeg vært på sanketur. 

Tok nemlig med meg den vakre kløverplanten oxalis regnellii hjem fra Plantasjen på torsdag for å bruke den til pynt på kuverten og desserten til 17 mai denne uken. Jeg er over the top glad i alt som heter kake, men ostekake må være den absolutte favoritten. Det morsomste er at en god ostekake kan man leke med. Både i form av fyll og pynt. Ingenting er som å bruke friske frukter og bær, som gjør seg enda bedre og vakrere med hagens gull in between. Altså- HVOR KULT?  

Denne sommerfugl lignende planten fungerer ypperlig i krukker og bed og kan fint overvintres innendørs, så lenge den står kaldt og kjølig. På sommeren skal den gjerne stå i sol/halvskygge og få rikelig med vann. Den er tørst og du vil fort se det hvis den ikke trives. Da henger den med stilkene og bladene blir mer «lukket». Nå er det vel og merke ingenting i veien for å vekke den til liv igjen. Gi den et rikelig vannbad og la det gå et par timer så skal du se at kløver`n er like glad 😀 Den får også noen artige røtter etterhvert som kan splittes opp og plantes om neste år igjen for å få enda flere planter. Men den delen tar vi til høsten dere, hihi 😉 I dag snakker vi nåtid- og nåtid melder 17 mai, som er rett rundt hjørnet. 

Jeg tenkte jeg ville vise dere en morsom bordekking til inspirasjon for den store dagen. Jeg er virkelig ingen typisk rødt, hvitt, blått jente- men jeg elsker å trekke inn fargene, men da i andre nyanser. Flagget er jo et must og jeg synes forøvrig det i seg selv pynter opp i omgivelsene rundt. Jeg føler liksom ikke for å gå bananas med stripene våre selv om det er Norge vi feirer. Istedenfor trekker jeg inn moderlandet på andre måter ved å bruke naturen for det det er verdt sammen med naturlige materialer som keramikk, stein, lin, kvist og planter ♥

Anyroad, ostekaka er laget på helt vanlig vis fra Tines egen oppskrift, med sitrongele inni istedenfor på toppen. Jeg ønsket å trekke frem enda mer av det syrlige preget som jeg ELSKER ved ostekake, så jeg kombinerte blåbær, kiwi og appelsin sammen med de nydelige kløverbladene til oxalis planten og skogens gull- treløveren. Jeg toppet det hele med stivnede sjokoladeflak for å få frem jordfargen sammen med de andre flotte fargetonene. Elsker resultatet… så om bodet ikke når opp er hvert fall kaka en sikker vinner 😉 

Her har dere et bildedryss og forhåpentligvis også litt inspirasjon til den store dagen 😉 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply