INSPIRATION INTERIOR

JEG HAR SETT I SPÅKULEN SAMMEN MED AFTENPOSTEN – SLIK BLIR 2019!

Nytt år, nye muligheter. Nye moteshow ned catwalken og nye messer verden over. Mens dere forbereder julen er vi i bransjen over på neste års trender, og jeg har fått lov til å se inn i spåkulen for Aftenposten og gi dere årets trender, i år som i fjor.  Du kan lese artikkelen på aftenposten, men dersom du ikke er abonnement gir jeg deg en recap her før vi tar helgen 😀
Vi er fremdeles på søken etter det gode liv, og ser gjerne etter praktiske løsninger og smarte design når vi innreder. Likevel har vi falt pladask for den luksuriøse stilen og alle vil ha en bit av den urbane metropol- og hotellfølelsen. Det skal være naturlig, lunt, annerledes, edgy, stilrent, personlig, voluminøst, urbant og  trendy og se ut som «a million dollars». I fare for å skape total forvirring skal jeg brekke dette  ned- på mikroplan.
zocohome / Jotun / dutchglow.org / Ferm Living

 

I 2019 vil vi se enda mer treverk enn tidligere. Lyst treverk, som ask og eik vil dominere mens vi stadig trekker med oss teak og rotting videre fra innværende sesong. I tillegg tror jeg transparente overflater vil bli ettertraktet så se gjerne etter bord med glassflater eller bord laget av plexiglass neste gang du er på brukten.

 

Nordsjø maling / interiorzine.com

 

70- tallets varme fargepalett blir med oss videre men vi blir utfordret av 90-tallets glade farger. Gult og orange i alt fra klare farger til brente nyanser vil vi se mye av og i tillegg tror jeg du vil finne grønt, i ulike nyanser, i mange skandinaviske hjem neste år.

 adressa.no / skultuna 

 

Skulpturelle former og skulpturer, gjerne i glass eller blanke overflater, vil vi definitivt ta med oss videre og denne trenden vil nok bare øke i løpet av 2019.

Den store messing crushen vi har sett de siste årene vil gradvis erstattes av sølv. Til min store glede kommer de kalde metallene endelig til å få større plass i trendbildet og jeg gleder meg til å se hva de ulike produsentene og merkevarene vil levere.

house doctor / Høie of scandinavia 

BOHO vibbene er tilbake men med en moderne tvist. Den personlige stilen skal skinne igjennom, så ingenting er feil. Print på interiør og tekstiler blir med oss videre, men i tillegg til det floralske vi har sett mye av de siste årene kommer det også nå ulike typer dyreprint i spennende kreasjoner. Organiske former på både møbler og interiør i en kobinasjon av vintage og moderne design er også noe av det vi kan vente oss i 2019.


WHAT TO SHOP AND WHAT TO DROP?

De største trendene for året ser man ofte har følgetendenser og en lengre levetid. Vi så for eksempel treverket i ulike farger og tresorter, gjerne i kombinasjon med hverandre, komme inn i trendbildet for fullt i 2018. Dette blir nå med oss videre og vil mest sannsynlig ta enda større plass i året som kommer. Om jeg skulle gitt noen råd til hva du bør handle inn og hva du bør droppe i 2019 er det å gå for en «basis garderobe» med spennende «tilbehør». Faller du for eksempel totalt for dyreprint trenden velger du heller utskiftbare tekstiler som putetrekk eller gardiner istedenfor å kjøpe en hel salong i sort, hvit sebrastripet velur stoff.

Dropp de hvite veggene og gå heller for fondvegger, dybdenyanser eller fargede flater, gjerne i hele rommet. En ny spennende måte å dele opp rommet på er å male taket i en annerledes farge. I tillegg tror jeg det helt minimalistiske vil vike til fordel for maksimalismen fremover. De som liker det stilrent vil nok fremdeles ha det forholdsvis minimalistisk men man ser tendenser hvor de hvite og grå veggene byttes ut til fordel for sarte fargede rom. Og tekstiler byttes ut til voluminøse stoffer som velur, gjerne kombinert med jordnære materialer som lin, bomull og skinn.

– Hva vil du oppfordre folk til å gjøre når det gjelder interiørvalg?Takk som spør!

Jeg vil oppfordre folket til å gå enda mer på brukten. Kjøp vintage, sjekk finn.no eller bruktbutikken i gata. De har så mye bra og man blir så kreativ av å omgi seg med møbler og interiør som vitner om et levd liv. 90-tallet skulle ikke være så vanskelig å oppdrive på brukten så se etter bord med speilflater, bambus stoler og/eller rotting møbler. Og du-  dra dit NÅ! For nå er det fremdeles mye å få tak i. Når trenden skyter fart er det vanskeligere å oppdrive de virkelig gode skattene, i tillegg øker ofte prisene 😉 Se også etter skulpturelle former og fargerike krystaller som du kan ta med hjem for slikk og ingenting og mikse det sammen med et dyrere designobjekt du kanskje har siklet på lenge. Godt for lommeboka, og godt for miljøet!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply