Outdoors

DET TOK EN HEL SOMMER, MeN VI KOM I MÅL

annonse Plantasjen

Siste søndagen i august.. Jeg kan ikke tro at jeg skiver det for denne måneden har seriøst flydd avgårde, og på mange måter føles det ut som den akkurat har startet. Etter en stille men likevel travel forsommer og sommer forsvant august like fort som den kom.

Det er godt å føle at vi er i gang igjen. Hverdagen suser avgårde og det er for øyeblikket pip fullt i styling/konsultasjonsboka. Denne uken har vært så vill at jeg ikke har fått dagene til å gå opp slik jeg ønsket, men det er helt ok. Den store fordelen med å jobbe freelance er jo nettopp dette- at man styrer sin egen arbeidsdag så lenge man kommer i mål og holder det man lover <3

Anyroad- hagen. Vi er i mål selv om vi ikke er det. Noen små ting står igjen hvor vi i all hovedsak har ventet på materialer gjennom hele sommeren. De kom endelig den uken her og for noen få timer siden støpte jeg siste skoene i bakken så nå skal det bygges både terrasse og skillevegg på fremsiden av huset. Sistnevnte har Sindre en god plan for og er godt i gang med. Dette blir liksom prikken over i-en og jeg gleder meg enormt til å dele helheten med dere.

På baksiden av huset, som dere ser her har vi skapt en oase jeg ikke trodde var mulig å få til. Jeg hadd en klar visjon før vi startet men resultatet er over all forventning 😀 Jeg har jo vist dere dette tidligere men jeg husker ikke helt om jeg har vist dere det ferdige resultatet? Så tenker jeg sånn.. når ikke jeg husker det så husker garantert ikke dere det, hehe 😉

Jeg har jo nå fått på plass både bed langs hele inngangspartiet og verdens kuleste bue når som fungerer som min lille oase portal når du kommer fra andre siden av huset.

Langs beddet har jeg benyttet meg av min største favoritt hos Plantasjen, nemlig trädgårdskanten. Jeg har snakket om den tidligere og jeg har brukt den mange steder her hjemme. Elsker den deilige rustfargen mot singelen og belegningssteinen. Jeg valgt å lage en egen sirkel av kanten inne i selve beddet og valgte å fylle denne med dekkbark for å bryte av den lyse steinen. Elsker resultatet 😀

Buksbomen er med på å skape ryddige linjer i beddet med sin kompakte kuleform og den burgunderrøde alunroten tar opp rustfargen og de brune stammene til både den oppstammede thuja busken vår og furutreet.

Buen, som egentlig er en rosebue, trenger fremdeles et litt bedre feste eller underlag å stå på. Gresset når ikke helt bort etter de gravde her i april og underlaget er hardt som stein. Leker derfor litt med tanken om å spe på med dekkbark og tråkkheller på toppen helt innerst mot belegningssteinen. Hva tror du om det? Jeg klarer liksom ikke helt bestemme meg kjenner jeg :O

Dette ble årets aller første kreasjon i hagen så denne har dere sett før, men jeg hadde bare så lyst til å vise dere fremgangen. Jeg har flyttet litt rundt på plantene gjennom sommeren for første «utkast» eller beplantning var jeg ikke helt fornøyd med. Det ble for kaotisk med oppstillingen så nå har jeg samlet alle lignende planter i klynger for å få en fin symmetri over det hele.

Jeg klipte dessverre den blå hostaen litt for sent så blomstene fikk ta en del plass i år. Den har ikke skutt lik mye fart som jeg skulle ønske men håper på en enda bedre sesong til neste år. Prydgresset har blitt enormt. Og vakkert. Sukk, jeg elsker pryd gress, siv og strå. Det er så beroligende.

Nyt kvelden fineste dere. Det er noe helt egent med søndager… oppladningen til en ny uke er til å ta og føle på. Jeg har lært meg å elske den følelsen og det håper jeg du også har. For klarer man å omfavne mandager på en positiv måte er det få dager i uken som er bedre. Ny fresh start – can`t wait! 😀 Ses på instagram, @pureelisabeth_ 0500 i morgen tidlig. Joiner du?

Baksiden etter opprydning og oppstamming av thuja men før selve gravingen kom i gang:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply