INSPIRATION Outdoors

HAGEDAG MED MINE FINE

Annonse Plantasjen

Siden starten av august har det seriøst skjedd noe hver eneste helg så det var derfor både riktig og viktig å få en hjemmehelg sammen med gjengen vår <3 Endelig har vi fått tid til ting vi har forsømt alt for lenge. Vi har fått opp 1 av to cartenastål plater på skilleveggen, og selv om vi har mye igjen har vi kommet et skritt lenger. I tillegg har vi startet med en evighetsopprydning av bod og kjellerrom, raket 5 søppelsekker med løv og barnåler samt ommøblert litt utendørs.

Det så helt grusomt ut her mot slutten av sist uke.. eller rettere sagt- det så ikke ut! Det var løv og barnnåler overalt. Potter og krukker som var blåst overende og generelt sett MYE rot. Beddet under var halvferidg, på lik linje med både skillevegg og veranda som fremdeles står på stedet hvil.

Men døgnet har bare 24 timer og vi gjør ekstremt mye i løpet av de timene. Hver dag, hver uke, hver måned. Derfor var det helt skjønt å dra seg i sengen til klokken 10.00 i dag. Kidsa koste seg med barnetv og vi med kaffen. Tror vi spratt ut døren rundt 11 og etter det har vi holdt på helt til kveldstid. Masse frisk luft for liten og stor og alle hjalp til med å få tatt et skikkelig tak. En perfekt avslutning på en perfekt helg med mye kos, filmkveld, badeparken, leking og felles dugnad med pølser og marshmallows som en aldri så liten gulrot i enden for de minste 😉

Jeg er helt i ekstase over den nye bålpanne-peisen vår fra Plantasjen, for ikke å snakke om alle plantefavorittene som har funnet sin plass i plantekassen langs garasjen. Dette var virkelig prikken over i`en for å binde hele området sammen her ute. Fra forsiden av huset hvor det er forholdsvis cleant passer det ypperlig med alt det grønne nedover langs veggen mot vår lille oase <3

Jeg har valgt ut skyggevennlige planter da det området her sjeldent ser solen. I tillegg er det viktig for meg å tenke langsiktig når jeg planter ute i hagen. Vintergrønne vekster og holdbare planter med tilsynelatende lang levetid finner du i kikkerten min. Buksbom er et must når jeg skal lage «orden i kaoset» bed. De runde kulene i ulike størrelser lager en fin harmoni og strammer opp uttrykket med sine rene former.

Jeg har valgt 3 små trær som skal holde seg nogenlunde i samme størrelse når de vokser til. Ingen av de blir spesielt høye og to av dem er vintergrønne. Sistemann, den japanske lønnen, er jeg fremdeles utrolig usikker på om den vil klare seg. Jeg har en annen variant i potte som utrolig nok sto ute i hele fjor vinter og blomstrer som aldri før i år, men dette er ikke gitt.

Nå har jeg vel og merke et lite triks på lur. Jeg ble tipset om noe så smart som Algomin, som er en type langtidsgjødsel, fra en instavenn sist uke. Det viser seg at Plantasjen akkurat har fått inn dette i butikk så til uken skal jeg ut å lære mer om dette og ikke minst teste det ut. Dere får selvsagt følge med meg på reisen mot en sunn og skånsom plantevinter. Det hadde jo seriøst vært sorgen om «parken min» som jeg liker å kalle den, hehe, ikke overlever vinteren. sant!?

Ulrik var helt i ekstase over at vi endelig skulle innvie bålpanna i dag og serverte gledelig både pølser, vann og det som hører med. Han satt ikke i ro et eneste sekund før han brant ut alt kruttet og mer eller mindre sluknet ved siden av oss mens det gnistret fra veden og solen stille senket seg ned bak huset. Ååååh, dager som dette <3

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply