INTERIOR Outdoors

IKKE ALLTID TING GÅR ETTER PLANEN

Samarbeid med Lampegiganten

Ok, la meg understreke meg selv. Det er ikke alltid ting går etter planen, og oktober gikk like fort som november kom. Jeg kan ikke tro at vi er langt inne i november allerede. Hvor blir dagene av liksom?

Snakker om dette.. nå har vi holdt på ute siden starten av april og vi er enda ikke ferdige. Vi kunne vel og merke jobbet her ute 24/7 og vært ferdig for lenge siden, men det har det rett og slett ikke vært rom for. Etter en helt vill oppussingshøst innendørs i 2019 førte vår og sommer 2020 med seg en minst like omfattende jobb utendørs. Så dørstokkmila har vært laaaang for å få på plass det siste her ute, og vi er enda ikke i mål. Derav overskriften- det er ikke alltid ting går etter planen.

Når det er sagt kan jeg endelig vise dere noen drypp fra uteområdet på forsiden av huset. Baksiden er vi jo ferdig med.. for nå <3

Vi har endelig fått på plass skilleveggen ut mot gata. Denne er skapt for å ramme inn uteområdet, skjerme trafikken og skape mindre støy. Vi ønsker oss tilsvarende på baksiden av huset også, men det kommer ikke på plass med det første for å si det sånn *ler*.

Anyroad, veggen er bygd av min handy mann og jeg elsker resultatet. Han startet med å støpe en enorm betong såle i bunn med stolpesko og forsterkning før han bygde selve rammen til veggen. Deretter valgte han å sette bordene i høyde format og ramme inn platene. Mellom treverket har vi nemlig valgt å bryte opp med to cartena stål plater som vil ruste naturlig gjennom vinteren og ta opp verdens fineste rosa blomster på pryd kirsebærtreet vårt fra Plantasjen når våren kommer og fange den intense orange høstfargen bladene gir om høsten <3 På sommeren når alt annet er grønt og frodig her ute fungerer de som en herlig kontrast og et friskt pust mot alt det grønne.

Planen er å trekke 4 stk 2:4 dragere fra verandaen og over på skilleveggen så vi får en allè vi kan gå under. Jeg har plantet Humle ved rekkverket på verandaen så til neste år skal de få gro oppover og over fra den ene siden til den andre, litt som på bildet over. Det vil fungere som en åpen pergola og knytte de ulike platåene og materialvalgene i uteområdet sammen. Belysning er et must for å understreke «hagedesignet» så vi har gått for disse lampene fra Lampegiganten.

Med 3-6 lamper bortover veggen gir de nok lys og en herlig atmosfære, sommer, vår og høst. Jeg elsker det stilrene designet på Jarno utendørs LED-vegglampene. De er minimalistiske og skaper en stilren look i god kontrast til treverket. Rundt Vierpære trærne våre har jeg laget tre sorte stålringer som rammer inn trærne, som for øyeblikket er litt på hell for sesongen, og som tar opp det minimalistiske designet i lampene fra Lampegiganten .

Vegglampene har 3 W effekt og en fargetemperatur på 3000 K som gir en imponerende lyseffekt som jeg gleder meg til å ta i bruk. En smal stripe av varmhvitt lys strømmer oppover, mens bredvinklet lys kastes nedover. Ved lyset som kastes både oppover og nedover med ulike effekter vil hagen opplyses på en indirekte og meget flott måte. 

Jeg gleder meg til å se hvordan lyset fra lampene vil spre seg utover singelen på bakken og oppover veggen til våren igjen. Før den tid håper vi å komme i mål med å legge veranda bordene på bakkeplan terrassen og finne en smooth overgang mellom de tre ulike platåene vi til slutt ender opp med. Tror dere vi klarer det før snøen kommer? hihi.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply