Outdoors

LAG DIN EGEN JAPANSKE HAGE I SOMMER

annonse Plantasjen

Det her har virkelig blitt den nye favorittplassen vår <3 Tidligere orket jeg nesten ikke se meg rundt når jeg gikk inn inngangsdøren her hjemme. Det var SÅ rotete og rufsete bak her. Mørkt, kronglete og ekstremt dårlig utnyttet. Nå har det blitt verdens deiligste oase med store trær kombinert med et hav av herlige vekster fra Plantasjen.

Dette er halvskygge/skygge siden av huset og vi var derfor nødt til å velge beplantning etter dette som sto i stil med visjonen min.

Jeg lar meg inspirere sååå utrolig mye av Asia, nærmere bestemt Japan og Bali. Både på møbler, interiør og hage. Jeg lar meg tiltrekke av de grønne vekstene, sone design og nøye gjennomtenkte kontraster i motsettning til «oldemorshage» med prestekrager, hortensiaer og blomstrende enger.

Japansk hagedesign er en kunst og jeg er laaangt i fra noen ekspert, men jeg får en visjon og jeg elsker å se den komme til liv. Dette er egentlig inngangspartiet vårt, som nå har blitt så mye mer. Det har blitt en rolig oase hvor ungene leker, jeg planter og familien faktisk kan sette seg ned å bare nyte dagene.

Det sies om japansk hagedesign at det er et miniatyrlandskap som forsøker å gjenskape naturen på en harmonisk måte, hvor estetikk spiller en sentral rolle. Både landskapet og beplantningen er ofte nøye gjennomtenkt for å utnytte skyggespill, kontraster og balanse. Den japanske hagen er ofte usymmetrisk men fører likevel en poetisk sans av orden i kaoset. Kombinasjonen av ulike materialer som stein, gress, sand, grus, mosekledde vanndammer, vannspeil eller fossefall hører med.

Er du på tanken om å lage deg en liten japansk oase kan planter som bregner, mose, alunrot, stauder, prygress, eføy og hosta komme godt med. Trær er også essensielt i en japansk hage. Gjerne store furutrær, japansk kirsebær og japansk lønn som beskjæres år etter år for å hindre vekst og holde den estetiske fasongen. Får å skape en leken og spennende kontrast drar du inn nyanser av røde og burgunderrøde planter som bryter opp i et ellers grønt landskap. Eksempelvis viftelønn, blodlønn, alunrot, colius eller som over her- varianten praktspragle med navnet wall street.

Valmue i full blomstring.
Buskbom er fint å bruke inn i mellom bed og landskap for å skape en form for orden i kaoset.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply