INTERIOR

START HJEMME MED IKEA DU OGSÅ!

// Innlegget er skrevet i samarbeid med IKEA 

For en stund tilbake tok IKEA kontakt med meg i forbindelse med Start hjemme utfordringen de har gående nå på starten av året. Da de spurte om dette var et prosjekt jeg kunne tenke meg å delta i må jeg ærlig innrømme at min første tanke var «dette kommer jeg aldri i verden til å klare».

Jeg, jenta som fyrer for kråkene og hun som aldri lukker dørene etter seg. Hun som lurer på om det er noe alvorlig galt når svigers er på besøk og har slått av lys på gjesterom og badet nede, når de er oppe sammen med oss. Jenta som klikker litt inni seg når mannen lukker døren etter henne fordi hun skal ut med søpla eller når han lukker kjøleskapsdøren MENS hun holder på inni der samtidig som hun kokkelerer. Altså… «Tør jeg dette» tenkte jeg.

Etter to runder med meg selv tok jeg til fornuften, og jeg har i den forbindelse takket ja til å være med på å kunne bidra til en bedre mer klimavennlig hverdag. Jeg vet hvor lett det er å tenke at det jeg gjør, det hjelper ikke uansett. Det er nettopp det det gjør. Det er de små endringene som utgjør den store forskjellen. Hvis vi gjør det sammen.

Prosjektet går ut på at du og jeg skal hjelpe til med å nå FN sitt klimamål om å begrense den globale oppvarmingen til to grader i 2050. For å nå dette har norske forskere funnet ut at vi må redusere utslipp knyttet til hjemmene våre med 25 % innen 2020.

Ikke la deg skremme av de store tallene som er så langt utenfor vår rekkevidde, bli heller med på å gjøre en forskjell der du kan. I hjemmet. Visste du at alle utslipp kan spores tilbake til oss som individer, og hele 40 % av utslippene kan knyttes til hjemmet?

La oss derfor bidra til IKEA sitt delmål, Hjemmets klimamål.  IKEA vil nemlig vise at man med relativt enkle grep, faktisk kan klare å redusere klimautslippet i hjemmet med 25 % og nå Hjemmets klimamål allerede i år. 

Jeg satt meg ned i går kveld og registrerte profilen min på Ducky.no, sammen med 580 andre norske husholdninger, og der kom det frem at jeg må spare 236.49kgCO₂e (les: klimagassutslipp) i utfordringen som starter i dag og varer frem til 6 februar. PÅ denne måten vil jeg nå Hjemmets klimamål på 25% innen kampanjeperioden er over. Det kan være alt fra å ha en vegetardag i uken til å spise mer fisk kontra kjøtt, eller bare bli flinkere til å dusje mer effektivt og skru av lysene når du ikke bruker dem. Starter selvfølgelig med en fiskedag i dag, og det skulle visst vise seg å være lønnsomt for klimakalkulatoren min *klappeihendene*.

Ikke bare har jeg godt av det selv, men min bedre halvdel kommer til å bli overlykkelig! *ler* … Dette gjelder alle tiltak utenom punktet om å spise mindre kjøtt vel og merke. Manne-mann ass.. 😉

Bli med på utfordringen du også og vær med på å vinne flust med saftige gavekort fra IKEA. Med vårens nyheter sier jeg ikke nei takk til å være med i trekningen av det foråsidetsånn. I tillegg gjør det alt så mye bedre når det faktisk er for en god, viktig og nødvendig sak. 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply