Holiday INTERIOR

SUPERENKEL VERTINNEGAVE

Julen bugner jo over av juleselskaper og ofte er det hyggelig enn å gi noe annet enn en flaske vin eller en blomst når man kommer på besøk.

Jeg har laget verdens beste fudge, både som gaver men også som eget moms på kakelageret for julen. Jeg må bare advare deg: disse er FARLIG gode. Best av alt? De er superenkle å lage 😉

Disse lages utrolig nok i mikroovnen, så om du er en husmor med litt dårlig tid- som meg selv er denne oppskriften perfekt for deg.

Alt du trenger:

  • 2,5 dl hvitt Sukker
  • 2,5 dl brunt sukker
  • 250 gram smør
  • 2,5 dl kondensert melk (kan også bruke vikingmelk)
  • 2 ss mel (toppede)
  • 2 ts vaniljesukker

start med å la smør og sukker koke i mikrobølgeovnen i fire minutter på 1000 watt. Rør massen forsiktig sammen til du får en jevn masse.

Sikt og rør inn mel og vaniljesukker og hell i melken.

Kjør en ny runde i mikrobølgeovnen i ni minutter.

Koketiden er avgjørende for konsistensen. For å være sikker på at du koker passe lenge kan du gjøre en vannprøve. Etter runde to i mikrobølgeovnen slipper du en liten klump av massen ned i kaldt vann. La den kjøle seg skikkelig for å sjekke om konsistensen er riktig. Vi har ny mikro og jeg tok den 3 minutter ekstra fordi jeg digger når konsistensen er smuldrete og ikke seig. Til slutt kjører du massen i mikseren i fire minutter. Hell alt i en smurt form som du setter i kjøleskapet. Etter noen timer lirker du kaken ut av formen og skjærer opp i store terninger.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply