Ukategorisert

NØKKELTRENDER

Samtidig som høsten gjør sin innmarsj skapes nye tradisjoner, og sakte men sikkert skjer det en endring i mange norske hjem. Sist uke gikk gave- og interiørmessen av stabelen i Lillestrøm og selv om jeg (dessverre) ikke fikk tid til å delta fysisk i år har jeg snappet opp de viktigste tendensene i tiden som kommer. Etter en lang periode med stor fasinasjon over det minimalistiske, stilrene og grafiske ser vi nå klare tendenser til det håndlagde og mer rustikke igjen. Ikke nødvendigvis på samme måte som da shabby chic regjerte i interiørverden, men i en ny spennende kombinasjon. Preget av 70- og 80 tallet, både på interiør- men også på motefronten ser vi terracotta, kaktuser, farger og sukkulenter fylle norske hjem. Grove og naturlige materialer som ull, skinn, lin, kork, treverk, glass, keramikk og porselen er et must denne høsten.

Fargeskalaen er morsom og preget av deilige jordfarger til større kontraster som grønt og mørkeblå nyanser. Vi har beholdt mye treverk i det nye huset vårt og taket er preget av naturlig treverk med en gråhvit nyanse i flere rom. Kjøkkenet har vi latt være som det er for å skape den varme gode følelsen. Jeg har supplert med blant annet disse salt og pepperkvernene fra Menu i nudenyanser. Kermaikkpottene fra Ikea er plassert oppå en nyere variant av de gode gamle kork underlagene til kjeler jeg er godt vant til fra fiskebollemiddagene til mamma.

En annen klar trend som er i vinden akkurat nå er «urban jungel», som festet seg i hodet mitt lenge før nyttår. Vi vil nok en gang fylle rom med grønne vekster og bringe naturen inn hjemmet. Trenden er preget av mye lyst treverk kombinert med farger som rustoransje, konjakk, ulike grønn farger og selvsagt LEVENDE planter og vekster. Heng de gjerne fra taket, på veggen eller kjøp seg ett tre som rekker helt opp til taket. Tenk; færre, men heller større elementer.  

– FRESH HERBES –

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply