Fashion INSPIRATION INTERIOR News

ÅRETS HOTTESTE FARGER

Pressefoto Holzweiler

Det er liten tvil om at vi kommer til å se en del farger i vår. Hvert år preges ofte vårmoten av friske, klare og duse farger, til kontrast fra den mørke høsten vi har vært gjennom og vinteren som vi står i. I år er intet unntak, men budskapet bak er kanskje enda sterkere. Vi trenger friske farger for å se lys, håp og kjenne gleden i en verden snudd på hodet, ulik fra slik vi kjenner den. Pantone har gitt årets spådom rundt fargene som vil prege året 2021- gult og grått som et tegn på styrke og håp.

I en pressemelding skriver Pantone at Illuminating er en lys og munter gul med funklende livlighet: En varmgul farge gjennomsyret av solenergi.

Ultimate Grey er en pålitelig gråfarge som gir et solid fundament.
– Årets Pantone-farge gjenspeiler det som skjer i vår globale kultur og uttrykker det folk leter etter akkurat nå. Praktisk og solid, men samtidig oppvarmende og optimistisk. Det er en fargekombinasjon som gir oss motstandsdyktighet og håp. Vi må føle oss oppmuntret og oppløftet. Det er viktig for menneskeheten, sier Laurie Pressman, visepresident for Pantone Color Institute. (kilde fargemagasinet.no)

Pressefoto Høeg+Møller
Broste kombinerer det grå og gule sammen med en herlig frisk blåfarge. Pressefoto Broste Copenhagen
Hay presenterer et spekter av klare farger kombinert med pasteller i sin SS21 kolleksjon.
Pressefoto Hay.dk

Mailboksen bugner over av pressemeldinger fra kjente store merkevarer som allerede har omfavnet trenden. I pre spring kolleksjonen til blant annet Hay, Holzweiler, Høeg og Møller, Broste og Ferm Living ser vi tendenser til klare farger kombinert med det nøytrale monokrome fargespråket vi allerede kjenner til. Jeg føler basen strekker seg til grå/greige, beige eller varme jordfarger hos de aller fleste. Noen holder seg ofte kun til dette mens andre tilfører spennende aksentfarger for å underbygge stilen.

Det blir litt som å titte inn i klesskapet til andre. Noen kjører kun basic farger og har da kanskje et utvalg med plagg som har spennende former og fasonger, mens andre tilfører farger.

Kombo av gult og grått hos Jacquemus SS21. Foto: Pascal Le Segretain via Getty

Gul har jeg lenge antatt ville bli en vinner i år, men den grå var litt overraskende. Kanskje har vi sett oss lei på det varme beige preget som har lagt seg som et dust filer over hele news feeden på instagram de siste årene. Grått er jo NYDELIG inntil gult så kanskje leter vi underbevisst etter de klarere fargene som gir energi og fremdrift? Tiden vil vise og 2021 kan by på så mye. Og fargeduoen er allerede blitt brukt på catwalken for SS21 av motehus som Prada, Jacquemus, Gucci, Balmain og Givenchy, ifølge Vogue.

Gule detaljer i Ferm Living sin SS21 kolleksjon.
Pressefoto Ferm Living

Personlig tror jeg vi vil se klarere farger i år og både gult, lilla, orange og klar blå/turkis tror jeg nok du vil se i mange reklamekataloger og butikkvinduer fremover.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply