Bedroom Fashion

FORBEREDELSER TIL NEW YORK

Den dressen her fra One and Other official SKRIKER old NY fashion til meg. Elsker at blazeren er oversized og forguder både stoffet, fargen og fasongen. Med andre ord- den blir med i kofferten!

Begynner å pakke denne uken her jeg. Ungene skal være hos mamma og pappa mens vi er vekk og vet det blir MER enn nok å pakke og styre med til dem neste uke så hvis jeg skal ha tid til å planlegge litt antrekk må jeg sette fart allerede denne uken 😉

Passet er allerede funnet frem og jeg har søkt USA om å få komme på besøk, hehe. Altså gleder meg sååå fælt! Tenk at jeg aldri har vært innom statene. Engang må jo være den første 😉 Vi reiser natt til torsdag neste uke og blir til søndag. En perfekt liten get a way når man reiser uten kidsa. De er så små enda at flere dager er vanskelig å få til. Både for mammahjertet og av praktiske årsaker <3

Som jeg nevnte for dere tidligere var KJ og Halvor hos oss i helgen. Kari Janne reiser endel i jobben sin og fortalte meg om mine rettigheter ved forsinket fly. Har du hørt om AirHelp? Det har nemlig ikke jeg, før nå.

Det er flere anledninger jeg egentlig har hatt bruk for dette, både på lengre og kortere distanser opp igjennom tiden. Jeg visste jo at man som passasjer har en rekke rettigheter dersom flyet for eksempel blir forsinket eller dersom man mister et fly på grunn av forsinkelser ved korresponderende fly, men jeg har egentlig ikke tenkt noe mer over det enn å eventuelt klage til selve flyselskapet eller det reisebyrået man bestilte reisen gjennom. Vi bestiller forøvrig sjeldent gjennom byrå, men ofte gjennom reiseportaler som expedia eller momoondo.

AirHelp har de tabeller og oversikter som enkelt viser hva du har krav på og hvilken vilkår som må oppfylles ved eventuell erstatning. Så sinnsykt kjekt!! Vårt største problem har vært mellomlandingene. Snakker da spesielt om turer til Asia som er langdistanse flyvninger. I sommer da vi var i Vietnam ble vi forsinket allerede på Gardemoen, noe som første til et HIMLA kaos resten av turen. Vi ble møtt av luftpersonell på bakken og måtte LØPE fra en gate til en annen med Ulrik, Celine og 4 store håndbagasjer på slep. Det var HELT sykt og vanskelig å forklare hvor stressende det var for oss og hvor slitsomt det var for de små… Vi snakker ikke om en joggetur fra gate til gate på Gardemoen altså, dette var en av verdens største flyplasser vi måtte løpe gjennom og jeg har aldri vært så svett og hatt så vondt i kroppen noen gang.Celine og Ulrik gråt samtidig som de var både modige og flinke til å høre etter i en kaotisk situasjon. Vi hadde i utgangspunktet lagt inn mer enn nok transfer tid på flyvningene og valgte heller en dyrere reise enn utgangspunktet for å slippe nettopp det stresset vi opplevde da. Nå rakk vi det utrolig nok sist, men jeg vet at dersom dette tilfellet oppstår igjen vil jeg handle på en annen måte. Vi skal gjøre vårt for å rekke flyvningen men ikke for enhver pris. Da er det SÅ innmari godt å vite at det finnes en side som AirHelp hvor all informasjon er samlet og du har loven på din side.

Når vi nå, om en liiiiten uke vel og merke, reiser avgårde til New York tar jeg mer enn gjerne en løpetur for å rekke flighten. Da går det mer på hvor mye NY tid jeg og Sindre mister hvis vi mot formodning skulle bli forsinket. Likevel er det fint å forberede seg på de rettighetene jeg har som passasjer dersom noe skulle skje. Selvom loven er berettiget av EU kan det hende du har krav på kompensasjon uansett så lenge flyvningen din gikk fra EU eller du flyr med et flyselskap fra EU. Det kan høres litt innviklet ut, men det er lett som bare det. Sjekk oversikten jeg linket til over OG husk at du kan kreve kompensasjon fra opptil 3 år tilbake i tid. Denne var ny for meg altså! Tenkte det var lost case så fort man kom hjem egentlig..

Herlighet før jeg skriver meg helt bort vil jeg høre med dere? Hva vil dere se fra New York her på bloggen og på insta? Snapshots fra dagene der borte? Antrekk? Mat? Interiør og arkitektur? Elsker når dere engasjerer dere i hva dere vil se for det motiverer meg så SINNSYKT til å skape gøy innhold til dere, så plis SHOUT OUT! <3

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply