Fashion INSPIRATION

VEIEN TIL ET SUNNERE & STERKERE HÅR

Annonse

Jeg var så fristet til å be om lang bob igjen sist gang jeg satt i stolen hos frisøren min, men med en god porsjon viljestyrke er jeg fast bestemt på å spare håret og la det gro.

Jeg har virkelig aldri vært noen kløpper på hår og trives egentlig ganske godt med «mamma dotten» på toppen av hodet. Spesielt nå når jeg har luggen som rammer inn og skaper en sveis selv om jeg går for raske løsninger. Jeg krangler enda med rettetanga når vi skal lage lokker så derfor ender jeg ofte opp med en naturlig føn og håret løst og tilfeldig. Flaks for meg at 70 tallets shag er i vinden for fullt for da kan jeg bare la det gro nå som frisøren min har gjort sin del av jobben. Hun klippet det også litt opp etasjevis sist slik at det vil se naturlig og fint ut når det vokser ut.

Når det er sagt sliter både lav og høy bun helt vilt mye på håret. det knekker stråene og sliter av lengdene. Derfor har jeg blitt helt avhengig av å ta vare på håret mitt. Ikke i form av styling nødvendigvis (selv om jeg elsker det lille ekstra både i hverdagen og på fest) men jeg prøver å behandle det bedre.

Ved fylte 30, som nå allerede er ganske så nøyaktig to år siden gikk det opp et lys for meg. Jeg blir ELDRE! Etter dette har både hår og hud vært en prioritert utgift som jeg mer enn gjerne går god for.

Hva, hvordan og hvorfor?

La oss ikke legge skjul på at håret har utrolig mye å si. Har man et friskt, sunt hår ser man med en gang mye freshere ut. Synes jeg i hvert fall. Og føler jeg meg fresh på toppen kan jeg fint gå gatelangs uten sminke og føle meg vel <3 Føler jeg meg vel blir jeg mer energisk og deretter i bedre humør. Og er jeg i godt humør stresser jeg mindre. Stresser jeg mindre blir jeg (forhåpentligvis) eldre og ikke minst en bedre mor, kjæreste, venn og partner. Ja.. dere skjønner greia sant? Det er en evig domino effekt!

For en tid tilbake spurte Hairlust om jeg ville teste ut noen av deres veganske hårprodukter. The HairLust er et nordisk varemerke dedikert til å forbedre og opprettholde naturlig skjønnhet og sunt hår. De fokuserer på naturlige produkter for både indre og ytre hårpleie i kampen mot tabuer som tynt hår og hårtap.

Jeg kommer ikke bort fra det blonde håret jeg altså, selv om jeg veeet så godt at det tærer mer på håret enn om jeg hadde gått litt mørkere. Elsker det og kanskje ekstra nå om vinteren. Når alt annet blir grått, kaldt, mørkt og monotont rundt oss digger jeg den lyse spreke looken.

Ikke for kald, men heller ikke gul.

Jentene på Park har knekt koden og finner alltid den perfekte kalde beige fargen til håret mitt, MEN.. det er et men. Jeg kommer ikke bort i fra at jeg fort kan bli litt gul etter en del vask hvis ikke jeg bruker produkter med pigmenter. Det finnes en rekke blå shampoo ute på markedet og tro meg- jeg har prøvd mange. Jeg har også vært fornøyd med flere men det jeg liker spesielt godt med Hair Growth and Repair fra Hairlust er at den ikke gjør meg grå. Den holder bare fargen i sjakk og forhindrer at de gul/oransje tonene blir fremtredende. Etter hver hårvask bruker jeg en leave in behandling for hodebunnen som både skåner og stimulerer hodebunn. Lukter fresht, gjør håret mer smidig og best av alt? Man kjenner den økologiske mynten som jobber og gir en kjølig avslappende følelse.

I tillegg til denne serien bruker jeg en økologisk og vegansk proteinkur som behandler kjemisk skadet tørt hår (yes! der har du meg..). Denne trenger inn i hårsekkene og øker nøkkelproteiner som kollagen og keratin som igjen forbedrer hårets elastisitet og styrke. Sammen med verdens deiligste gummies fra The hairlust føler jeg at jeg har det jeg trenger for å dekke optimal hårvekst. Det beste med disse er egentlig hvor sinnsykt godt de smaker! Det skal godt gjøres at jeg bare holder meg til to om dagen. Spesielt i de periodene jeg klarer å holde meg helt sukkerfri, da går disse ned på høykant :O hihi.

Dersom du har bleket hår anbefaler jeg deg å lese denne artikkelen som gir deg noen gode behandlingstips etter bleking av håret. Og ellers vil jeg gi dere noen velmenende råd på veien selv også 😉 Dette funker i hvert fall for meg.

Tips for å få håret til å gro;

<3 Kosthold og næring. For meg er det helt nødvendig med tilskudd i form av vitaminer eller gummies som jeg nevnte ovenfor. Jeg vet ikke hvorfor men helt siden siste graviditet har jeg tidvis manglet noe i kroppen så både ser og jeg kjenner utrolig stor forskjell på hud og hår.

<3 Sov med håret i flette.

<3 Klipp tuppene regelmessig. Gjerne hver 6-8 uke for å få det til å gro fortere og bli mer fyldig.

<3 Vask håret annenhver dag istedenfor hver dag.

<3 Bruk styling produkter med omhu og pass på å bruke varmebeskyttelse når du gjør det.

Snakker om å la håret gro, hehe.. Jeg har også testet vippe serumet til Hairlust i litt over en måned nå. Jeg har brukt vippeserum før og da måtte jeg bruke det flittig i minst to måneder før jeg så noen merkbar forskjell, MEN jeg har før bilder så tenkte jeg kunne dele med dere litt nærmere jul for å se om vi kan se forskjellen sammen. Gøy, huh? Om du ikke har testet vippe serum før anbefaler jeg deg å prøve det ut. Det er sååå sykt gøy den dagen du våkner opp og virkelig ser tydelig forskjell! Det er ingen tvil om at de har vokst seg sterkere allerede og litt lengre men jeg vil gi det enda noen uker før jeg viser dere resultatet 😉

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply