Bathroom

LESERSPØRSMÅL – «HVORDAN FINNE SIN EGEN STIL?»

Samarbeid med Porsgrund Bad/Fagflis/Tapwell

Hvor skal jeg begynne? Det er overveldende å begynne å skrive om dette, for oh my (!) for en reise det har vært. På godt og vondt. Men vi kom gjennom det, levende og sterkere enn noensinne.

Du vet hvordan store hendelser, som å gifte seg, føde eller sorg setter seg i kroppen og må bearbeides før man kan sette seg ned å får svart på hvitt? Vel, dette kan nesten sammenlignes med den følelsen. haha. Når man holder på til lillejulaften og renoveringen overlappes av jula og sykdom som ikke slipper taket tar det litt ekstra tid før man finner de rette ordene.

Det er NYDELIG å være i mål. Ingen tvil om det, men det har kostet sitt. Nå tror jeg min bedre halvdel skal holde seg til programmeringen han elsker det neste året og jeg til min jobb. Vi skal begynne å ha kveldene sammen igjen og ikke minst skal helgene nytes sammen som en familie. Han er savnet hos både barn og meg selv men jeg kan ikke forklare hvor stolt, ydmyk og utrolig IMPONERT jeg er over det han har fått til!

En ting er å tegne, planlegge og ta valgene, noe helt annet er å utføre det.

Når det er sagt må jeg si at baderom er det morsomste rommet jeg noensinne har planlagt. Kanskje også det vanskeligste.

På akkurat samme tid i fjor startet vi å rive ned her inne. Dusj, servant, klosett ble demontert, belegget ble revet opp og dagen etter satt vi første slag i veggen. Men det startet ikke der, vi startet lenge før! Tanken om et nytt bad har vært der siden vi overtok huset og da Porsgrund bad spurte om jeg ville jobbe som deres ambassadør på baderomsinnredning grep vi muligheten når vi kunne.

Jeg fikk et leserspørsmål i går om hvordan man kan finne sin egen stil. Det er ingen god fasit på akkurat dette men jeg kommer gjerne med noen råd på veien. Du må prøve og feile, ikke være redd for å leke deg men først og fremst kan det være lurt å lage seg en plan.

Jeg jobber alltid med moodboards. Dette kan være om jeg skal planlegge en dåp, et nytt rom, et bryllup eller en styling. Søk på nett, pinterest eller i magasiner og sett sammen alt det du liker i en stor herlig collage. Du ser fort om det er noe som virkelig ikke passer inn og da må kanskje dett sløyfes til fordel for resten av uttrykket du kommer frem til.

Når vi for alvor skulle begynne å ta materialvalg til badet hadde vi allerede en plan. Jeg henter MYE inspirasjon når jeg er ute å reiser og det en ingen hemmelighet at jeg er en sucker for Asia. Jeg elsker mye av interiøret, fargevalgene og materialene på steder som Bali, Vietnam og Thailand. Samtidig har jeg en forkjærlighet for den japanske minimalismen, alt kombinert med et skandinavisk preg over det hele. Vi (les; jeg! hehe) kom i mål med grovskissen (i hodet) da vi spiste på en fantastisk asian fusion restaurant i København i fjor vinter. Det var da vi ble enige om at vi ville ha et mørkt bad. Skape en lun atmosfære som generer ro og velvære.

Jeg hadde en klar formening om at vi skulle ha soner slik at vi kan være på badet alle mann men samtidig føle at vi er der inne alene. Mannen er noe mer tradisjonell når han ikke har opplevd annet og så kanskje mer for seg et åpent bad men klassiske løsninger og nøytrale farger.

Men så fort jeg begynte å samle inspirasjon og surfet både google, instagram og pinterest om og om igjen kom jeg frem til et moodboard som vi begge følte oss komfortable med.

Sorte detaljer er en gjenganger i boligen vår og det var derfor naturlig å trekke inn dette på baderommet også. Med både dusj og blandebatterier fra Tapwell nailet vi den ganske greit. De har de FLOTTESTE detaljene til baderommet, enten du er klassisk, overdådig eller minimalistisk i stilen.

Porsgund bad har en egen serie som heter Trend hvor man får ulike typer baderomsinnredning i fantastisk mørkt treverk. I frykt for at det skulle bli for mørkt har vi valgt en hvit porselensservant tilhørende Trend serien. Dette tar opp både toalettet og det innbygde badekaret som jeg skal vise dere mer av veldig veldig snart 😉

Jeg elsker jo kontraster, sånn all over. Liker å leke meg med det og prøver man lenge nok finner man sin egen vei å gå. Det er utrolig stas at så vanvittig mange av dere heier på og frem nettopp dette- at vi har valgt en litt annerledes vei å gå- interiørmessig 😉

Fagflis Grenland var en klippe når det kom til flisvalg. Ikke bare har de, etter min mening, markedets beste utvalg men også en utrolig service og kunnskap som virkelig hjelper deg på vei. Det er ikke som å komme på coop bygg å handle materialer. Her er det verken kunnskap eller service som møter meg i døra. Hos Fagflis kunne jeg fortelle akkurat hva jeg hadde sett for meg og sammen fant vi de beste valgene for å skape akkurat den spa følelsen jeg så ivrig hadde sett for meg.

Så etter Køben turen hadde vi landet på både mørk innredning og mørke fliser. Jeg ønsket en treflis som kunne bryte opp men som likevel sto i stil til mitt ønske om å skape en minimalistisk oase med spa preg og skandinaviske rene linjer. Gutta på Fagflis i Skien fant derfor frem denne, og da den kom fra lageret var den enda finere enn jeg kunne huske. Planen var egentlig å skape hele dusjsonen i terazzo flisen som du ser under. Hensikten var å skape soner og trekke denne videre rundt badekaret, men underveis gjør man det jeg liker best- leker seg. Resultatet blir ofte enda bedre da 😉

(Psst! bare tenk deg om tre ganger før du gjør valget og vær sikker i din sak, hvis ikke er det lett å angre. Spesielt på rom som dette hvor endringer ikke gjøres like lett som på soverommet eller i stuen 😉 )

Vi valgte derfor å lage hyllene i dusjen i samme spennende treflis som vi har valgt bak vask sonen. Dette knytter områdene sammen på tross av lettveggen vi har bygget opp mellom dem og skaper en helt perfekt harmoni.

Gleder meg bare helt vilt til fortsettelsen og til å vise dere mer. Her har huset vært fullt av oss hele jula så lite tid til foto og arbeid, men i morgen smeller det og jeg kunne ikke vært mer klar for et nytt år med ny inspirasjon og plenty av muligheter 😀

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply