Dining INTERIOR Living room

WELCOME TO MY «MORNING ROOM»

Annonse Plantasjen

Har dere sett Familien Bridgeton på Netflix? Ikke? Veeel, den MÅ du bare se. Ikke bare er hovedpersonen så kjekk at du nesten sklir ut av sofaen, men storyen er så bra! Skikkelig Gossip Girl i gamledager. For å si det sånn, jeg binget den på en og en halv dag, og episodene er ikke korte, haha 😉

Uansett- i serien, som strekker seg tilbake til 1800 tallet, får du innsikt i herredømmet og rikmannsfamilier hvor husfruen var og ble en husfrue. Og det er i kjølevannet av dette fenomenet «Morning room» har oppstått.

Jeg personlig forbinder det med denne serien fordi jeg ikke kjente til begrepet tidligere. Nå har det seg likevel sånn at mange fremdeles innreder morning room rundt om i verden, og kanskje spesielt i England hvor det sies at det oppstod.

Foto mood av morning room :: pinterest.com

Så, hva er et «morning room» egentlig? Dette er gjerne et sted i huset som er fullt av lys og store vinduer. Et sted hvor det er rom for å sette seg ned, trekke pusten og planlegge dagens aktiviteter for husholdningen og familien. Det er her husfruen startet dagen. I et rom fylt av lys som igjen passer ypperlig til husets grønne planter og friske blomster. Lite er bedre enn å trekke inn naturlige elementer for å komplementere slow living, hvor vi i utgangspunktet ønsker å leve i ett med naturen.

Det ser, i skrivende stund, ut til at nettopp dette rommet er på full vei tilbake, noen århundrer etter begrepets oppstandelse. Jeg har plukket med meg masse grønne nyheter hos Plantasjen for å få den levende atmosfæren jeg var på utkikk etter og her får dere en liten før og etter det grønne 😉

Før plantene flyttet inn…
…etter…

Vi snakket litt om dette med morning room på et teams møte jeg hadde med Plantasjen for litt siden. Og der har vi den igjen, teams… Covid- 19 ga oss mye å lengte etter men det innfridde også det vi har lengtet etter. I åresvis har det buzzet om lengselen etter tid og frihet. Tid til å være sammen, tid til å ta livet med ro, slow living kalles vi det på fagspråket. Plutselig ble verden snudd opp ned og vi kunne ikke annet enn å gå all in for slow living, alle mann.

Så kan vi jo spørre oss selv da- klarer du å leve i nuet, nyte hjemmekontor og dager som blir til uker fordi de er så like? Eller kjenner du en trang til å komme tilbake til normalen? Tilbake til hverdagsmaset hvor kalenderen er så full at døgnet ikke har nok timer? Jeg har et ambivalent forhold til hele greia og både omfavner og lengter om hverandre. Det er vel kanskje sånn vi er skrudd sammen? At vi ønsker det vi ikke kan få. Og når vi får det, så savner vi det vi hadde?

Uansett, jeg kan skrive under på at det har aldri før vært så essensielt med soner i hjemmet som nå. Flaks for meg at jeg elsker dette i utgangspunktet. Jeg er glad i åpne rom, med mye lys men da gjerne med avgrensinger og små nisjer eller soner som gjør det enkelt å trekke seg unna for å nyte ro og fred i fellesskap. Det føler jeg allerede vi har oppnådd på kjøkken/stue-delen og ikke minst på badet som jeg har designet etter «sone-prinsippet».

Siden Mr.S og kidsa ofte befinner seg i stuen og på kjøkkenet har jeg laget mitt egne lille «morning room» her inne i spisestuen som vi sjeldent bruker.

Jeg setter meg bevisst her inne med dagens første morgenkaffe for å skrive dagens to do liste. Nå som dagene er roligere og vi tidvis har hjemmekontor begge to og reisetiden i løpet av året gikk fra 50% til 0 in no time er det mer utfordrende å holde strukturen. Derfor starter jeg alltid her inne. Ungene leveres, jeg drar hjem, ordner meg for dagen mens jeg brygger en rykende fersk kopp kaffe, setter meg ned her inne og skriver opp dagens gjøremål, både på jobb og ellers.

I dag så listen sånn her ut, og selv om jeg ikke rakk gjennom hele listen i dag fikk jeg nok en rolig god start på dagen omringet av friske planter og freshe farger. Lite senker pulsen og får frem skapertrangen i meg som akkurat det <3

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply