INTERIOR Workspace

DIY REDESIGN TIL KONTORET

// Innlegget er skrevet i samarbeid med Ikea

I forbindelse med #starthjemme kampanjen til Ikea skal jeg frem til 6 februar prøøøøve å være så fornuftig som overhodet mulig når det kommer til innkjøp av nye ting. Man sparer MANGE poeng på et miljøbevisst forbruk som blant annet å reparere ting som har gått i stykker, kjøpe brukt eller kjøpe ting av HØY kvalitet dersom man først skal gå til innkjøp av noe nytt. Ironisk nok skrev jeg tidligere i dag om at jeg var på leting etter det perfekte sofabord. La meg bare si… det er jeg fremdeles!

Nå som jeg ikke «kan» shoppe har jeg blitt helt obsessed på vindusshopping (les skjermshopping på nett!). *ler*

Nå skal det sies at jeg er over gjennomsnittet glad i brukte ting til vanlig, og jeg elsker å bytte ut interiøret her hjemme. Føler derfor jeg er med på å spare miljøet til en viss grad allerede da jeg både selger og kjøper brukt året rundt. Jeg ELSKER gamle skatter som jeg selv kan skape til noe eget og unikt. Nå har det seg likevel sånn at jeg trengte noe å ha blyanter/visittkort i her hjemme og vurderte sterkt å kjøpe med meg en hexagon formet gull beholder fra Ferm Living hos Møbelgården i dag. Snudde i døra, dro isteden hjem. Så fant jeg frem en sort stein lysestake jeg har hatt innerst i skapet i åresvis samt noen rester fra korktavlen jeg tok i gjenbruk ved kontorplassen like etter jul. Klippet til en rund form og voila! Simple as that. Mindre avfall, og mindre energibruk.

Lurer du på hvorfor? 

Det har seg sånn at produktene våre er blitt mer og mer raffinerte siden den gang vi sto på enkle treski med strikkegenser på, og produksjonen involverer ofte både naturlige og syntetiske tekstiler, samt plast og metall. For å lage et produkt må man utvinne råvarer, bruke energi under produksjon, og transportere både råvarer og ferdige produkter. Alle prosessene er energikrevende, og det meste av elektrisiteten globalt kommer fra kull som slipper ut mye klimagasser. I tillegg bruker vi opp flere ressurser enn jorda kan tilføre naturlig, og økosystemer må vike for plasskrevende fabrikker og gruver.

Ved å ta i bruk noe brukt i stedet for å kjøpe nytt, bidrar jeg derfor til biologisk mangfold og en viktig reduksjon i utslipp av klimagasser. Tommel opp for dagens gode gjerning, huh? 😉

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply