Living room

MINE BESTE TIPS FOR Å TA VARE PÅ TRENDPLANTEN

Reklame  

Dere, la oss snakke litt om the bird of paradise- eller bedre kjent som den super populære planten, Strelizia Nicolai. 

For litt over en måned siden tok jeg med meg tre stykker hjem fra Plantasjen for denne planten har jeg lett etter. LENGE! Jeg har kommet over noen i Oslo som har vært større i utgangspunktet enn de jeg har, men de har kostet mange 1000. Så, da jeg fant denne til 399,- på Plantasjen ble jeg mildt sagt i lykkesrus. 

Planen er nå å gjøre mitt ytterste for at den skal vokse seg stor og sterk i rekordfart. Jeg har plassert palmene mine i stuen hvor de får mye lys hele døgnet uten at de blir utsatt for direkte sollys som fort kan brenne bladene og ha en motsatt effekt. 

Vanning

Hvor myevann plantene dine trenger varierer veldig fra plante til plante. Ikke skjem dem bort og vann lite og hyppig, men heller mye og sjeldnere. De fleste grønne plantene mine holder 1-2 uker uten vann men Nicolai skal ha noe mer. Spesielt i vekstfasen. Som tommelfingerregel skal de øverste 2-3 cm av jorden være helt tørr før du vanner i april-september, og i perioden oktober-mars skal det være 3-5 cm, fordi plantene trenger mindre vann om vinteren. 

Man kan se om plantene har fått for mye vann ved å se på stilkene. Blir stilkene helt bløte og våte, er det et tegn på overvanning, og de har mer eller mindre råtnet. Er planten lett overvannet blir bladene gule. Om bladene blir brune, og tørre/knasende får planten for lite vann. 

Denne planten trives svært godt i land med høy luftfuktighet så for at den ikke skal få sjokk i norsk klima med to varmepumper i hus prøver jeg å være flink til å spraye bladene. Både over og under. 

Vi kjører «truse temp» året rundt her hjemme så hos oss finner du stort sett 23 grader innendørs. Til og med på vinteren. Strelizia Nicolai vokser naturlig nok mest om sommeren hvor den får mer lys og varme enn på vinteren, men på grunn av at vi hele tiden har det varmt her inne tenkte jeg å fortsette med jevnlig næring for å se om jeg får noe fart på den de neste månedene. Hvem er klar for litt jevnlig plante oppdatering? 😉 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply