Outdoors

TIPS TIL STELL AV PLANTENE I FERIEN

Reklame 

Min største frykt med å reise hjemmefra er å reise fra alle de grønne bebisene mine. Jeg ELSKER grønne planter og etter at jeg startet samarbeidet med Plantasjen har det ikke blitt mindre av dem her hjemme 😉 

Visste du at plantene dine er ganske tilpassningsdyktige? Eksempelvis skjemmer jeg overhodet ikke bort de grønne plantene jeg har innendørs. De får MAKS vann en gang i uka, noen ganger går det to. Til gjengjeld gir jeg ofte da også næring og en GOD dose vann. Vi snakker ikke om å prike i overflaten liksom 😉 Disse tar svigerinna mi seg av, og selv om hun HATER grønne planter er jeg ikke bekymret, haha 😉 

Når det gjelder utendørsplantene er det litt verre. På grunn av sommersesongen og mye sol trenger de vann ofte. Noen av dem så ofte som hver eneste dag. I tillegg er en del av sommerblomstene avhengig av at man kniper dem slik at de får rom til å blomstre mer. Naboen har sagt seg villig til å hjelpe meg (bless you!) men i tillegg har jeg fått meg meg verdens SMARTESTE vanningssystem fra Plantasjen nå som vi reiser på ferie. Vi bruker jo alltid dryppslange på hekken så jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har tenkt på dette tidligere.

Vanningssystemet fra Gardena gjør det enkelt å vanne plantene. Med dette kittet får du alt du trenger for å komme i gang også kan du enkelt kjøpe flere ekspandering sett om ønskelig. Det tok meg ca en time og tilpasse ledningen og uttakene til de ulike pottene og plantekassene. I de store kassene satt jeg inn tre dyser mens de andre pottene fikk en hver. Alt styres av en timer som vi stiller inn nå før vi reiser. Så vannes plantene automatisk avhengig av din tidsstyring. Vi gjør det tidlig morgen og sent på kvelden slik at vi unngår å vanne midt i solsteika. Da skjemmer du bort plantene og legger til en uvane. Før og etter solen står på er plantene mer mottakelige for vanning ved at de kan stå å drikke hele natten istedenfor å slukke «brannen» (les:tørka) og ikke få næring gjennom hele jorda. 

Om du ikke har et vanningssystem finnes det også andre smarte måter å holde liv i plantene på. 

 • Vanningskule
  En vanningskule er en glass- eller plastball med en nederdel formet som en trakt. Du fyller den med vann og fører deretter kulen ned i potten med trakten vendt nedover. Så tilfører den automatisk vann til planten når den trenger det. Hvis du ikke bryr deg like mye om estetikken, fungerer det også med en opp-ned plastflaske med et hull i bunnen øverst.
 • Ferievanner
  Når du er på ferie, er det perfekt å la plantene få vannet sitt med en ferievanner. Dette er en tråd som du plasserer med den ene enden i en bøtte med vann, og den andre i potten du vil vanne. Sett bøtten høyere enn potteplantene dine, så holder jorden seg fuktig takket være kapillærkraft. Større planter kan trenge to til tre vannere for å få i seg nok vann.
 • Vannbad
  Planter som trenger å holde seg jevnt fuktige og virkelig liker vann, kan du sette i vannbad, enten i badekar eller balje.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply