INTERIOR

PLANTEDAG & TANKER OM HØSTFERIEN

Visste du at høstferien opprinnelig var til for å få klargjort hjemmet før vinteren. Fra gammelt av ble høstferien brukt til å høste inn poteter. Barna fikk fri for å hjelpe foreldrene med å sanke inn poteter som gjennom generasjoner har vært flittig brukt i det norske kjøkken. I dag higher mange etter å finne på noe.  De drar til syden, i dyreparken, på fjellet eller til sjøen. Hvorfor er det slik at vi alltid strekker oss etter å få gjort mest mulig? Vi løper om kapp for å få opplevd mest mulig. Dette gjelder like mye oss her hjemme. Vi ønsker å gi barna alt, men hva er egentlig viktigst for dem? Tid sammen. Det enkle er ofte det beste og de beste opplevelsene finner man som regel rett utenfor døren sammen med de man er glad i.

Vi slår derfor et slag for hjemmeferien. Selv om vi ikke har potetåker i hagen er begge i jobb og timene som ikke blir brukt til jobb brukes til å klargjøre hjemmet til den nye sesongen vi snart går inn i. Til nå har vi fått ryddet unna en hel del hjemme. Kastet unødvendig søppel og skrot og gitt bort ting vi ikke lenger har bruk for. Med god hjelp fra mamma, som har vært over noen dager, har jeg ferdigstilt gangen her hjemme som har hengt over meg som et umulig prosjekt i lange tider. Det er godt å få orden i en ellers travel og til tider kaotisk hverdag. Dette kan igjen være med på å lette en del tid i hverdagen. Og det er jo de det er flest av… Hverdager. En god ringvirkning, med andre ord.

Hagen skal fremdeles rakes, trærne skal trimmes og «prammen» skal freshes opp med planter som hører høsten til. Ellers skal naturens vakreste farger nytes utendørs sammen med barna i morgen når de har fri fra barnehagen ♥ Jeg har kjøpt inn plantejord og tenkte vi kunne plante litt sammen ute før vi trekker oss inn og baker litt til helgens bursdagsselskap. Celine hadde jo bursdag når vi var bortreist på en litt forskjøvet sommerferie, så familiebursdagen hennes står for tur nå i helgen. Hagens epler, som fremdeles ligger i kjøleskapet, skal brukes opp. Viktigst av alt.. det skal gjøres i barnas tempo 🙂

Hva gjør du i høstferien?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply