Bali Motherhood TRAVEL

BALI #1 – REISEN

Bali life.. where to begin?

Ååh, som jeg lengter. Jeg lengter på samme måte som man lengter etter noe man har kjært. Da vi reiste derfra for snart tre år siden hadde jeg kjærlighetssorg. Sorgen ga seg og det vi satt igjen med var bare en haug med gode minner, fine opplevelser og en ekstrem lengsel. Nå skal vi tilbake. Nedtellingen har begynt og vi runder snart kun 28 dager til vi drar. Det gledes, med andre ord.

Jeg har fått flere forespørsel fra dere lesere og følgerne mine på instagram om å lage noen innlegg i forkant av reisen vår.  Jeg ønsker derfor å dele opp innleggene så dere kan være med på å lade opp til resien sammen med meg. Jeg skal selvsagt oppdatere dere så ofte jeg kan nede på Bali også. Vi tar ferie men både jeg og mannen gleder oss til å vise dere pradis gjennom vår linse 😉 Alt avhenger av nett, det merket vi fort sist gang vi var der, haha, men prøver å gjøre det meste gjennom telefon denne gangen. Den nye Samsung telefonen min (Samsung Galaxy S9 ) tilbyr nemlig dobbeltsim som betyr at jeg enkelt kan svitsje mellom to simkort samtidig. Istedenfor å truge på 4G nettet herfra i Indonesia, kjøper jeg et et eget simkort der nede som kan sikre meg raskere og et mer stabilt nettverk når vi er ute å reiser. Elsker det!

Tja, så hvor starter vi dere? Reisen? Ja, vi starter med reisen. Det er SÅ mange som ytrer sin store bekymring for denne mye omtalte flyreisen.. Jeg skjønner absolutt ikke hvorfor! Både jeg og Sindre smertet oss gjennom 5 timer til Kypros i et knøtt lite glovarmt charterfly for 2 år siden. Etter å ha testet ut langdistanse flyvninger kan man nesten ikke gå tilbake. Trange charterfly med små gnager, dårlig plass, fylt med småfulle folk og overtrøtte kids føles ut som et halvt liv kontra nesten 20 timer på vei til Bali. Sist reiste vi med Qatar Airways og dette var virkelig en magisk opplevelse. Du trenger ikke luksusklasse for å føle deg som en konge. Vi fløy økonomi og jeg følte meg som en prinsesse. For en vanvittig behagelig tur. Vi reiste med Celine og hadde en mellomlanding i Qatar. Denne var vel og merke lang så på vei ned tok vi inn på hotellet som ligger inne i selve tax free området slik at vi slapp å sjekke ut og inn av landet. Mest for at Celine skulle få seg noen gode timer med søv før den lengste delen av reisen. På vei hjem fikk vi en hel natt med ventetid og fikk derfor tildelt gratis sjåfør og hotell inne i byen av flyselskapet. Økonomiklasse sa du? Altså- WOW for en service!!

Denne gangen flyr vi Thai Airways, også med en mellomlanding. Vi skifter i Bangkok og begge strekkene har en veldig overkommelig distanse. 11 timer til Bangkok og 4,5 derfra til Denpasar (Bali). Mellomlandingen på 3,5 timer gir oss akkurat nok tid til å finne frem til riktig gate, slite ut Ulrik før neste flight og kose oss fremfor å stresse. Helt perfekt med andre ord. Vi har bestilt gjennom expedia.no. det gjorde vi sist også og dette kan jeg med hånden på hjertet si at lønner seg. Jeg har sjekket ALT av muligheter og dersom du trenger hotell til hele eller deler av oppholdet ditt sparer du mye penger på å bestille dette sammen med flyreisen kontra å bestille de to separert. Jeg ville nok ikke bestilt gjennom typiske chatersider som ving, star tour eller lignende. Dette er ofte mye mer kostbart. Du må jobbe litt mer med planleggingen når du bestiller slik vi har gjort, men du får en nydelig reise til en veldig bra penge! Denne gangen valgte vi hotell til kun deler av reisen men med fly fra start til slutt. På denne måten kan vi flytte rundt på oss når vi er der nede. Hotell kommer jeg vel og merke tilbake til i neste innlegg 😀

Tilbake til selve reisen. Jeg sier ikke at det blir en dans på roser, for det blir det ikke. Det blir noen tøffe perioder i løpet av flyturen. Det vet jeg allerede, men da er det så himla godt å være to om det. En som kan avlaste den andre når tålmodigheten er brukt opp. Så er det bare å puste inn, puste ut and go back ♥ Det viktigste er forberedelsene. Gjør reserch.. prøv å få tak i seng til barnet hos flyselskapet om du reiser med en baby. Hvis ikke er BedinBox et must hos de flyselskapene som tillater det.  Vi hadde egentlig seng på turen vi skulle på i juni, men disse var dessverre booket nå. Likevel får vi kanskje et ekstra sete uten kostnad dersom ikke flyet blir fullbooket. De er alltid så serviceinnstilte og behjelpelige så ikke vær redd for å kontakte selskapet i forkant av reisen.

PÅ FLYET

Når du først kommer deg avgårde er det noen ting som bør være på plass om du reiser med små barn. Ha alltid med nok å spise på. Et variert og spennende utvalg kjøper deg masse tid hos din lille krabat. Ha med ting å pusle med, nettbrett, øretelefoner, sutt, kos, skift, komfortable og varme klær, Paracet, temperaturmåler og nakkepute.

VED ANKOMST

Uansett om du er kjent eller ikke kan det være lurt å avtale med en sjåfør som kan hente dere på flyplassen. Det koster ikke noe mer enn en vanlig taxi men du får en helt annet trygghet og ro rundt reisen videre. det er godt for slitne barn å møte et vennlig ansikt rett utenfor terminalen. En som står å venter med hvitt skilt i hånda med navnet ditt på. En som tar bagasjen fra slitne foreldre og gir hele hurven rom til å bare puste ut og nyte. Vår sjåfør het Agung. takket være en av dere fant jeg han og nå som sist kommer han og henter oss igjen. Vi kommer til å bruke han gjennom hele turen. Spesielt på de lengre distansene. Skal jeg en kjapp tur inn til Kuta tar jeg bare en Bluebird taxi (det er viktig at du bruker disse og ikke de andre da dette ofte er svindel!!), men skal vi kjøre en halvtime eller mer avtaler vi bare mer Agung dagen før. Ååå, skjønne Agung. Som jeg gleder meg til å se han igjen ♥

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply