Polen

REISEGUIDE :: GDANSK

Gdansk. En fargeglad versjon av Amsterdam. Kafèlivet blomstrer om kapp med menneskene bak kaffekoppen. Dra til Gdansk hvis du er glad i spa, shopping og champagne 😀

Å gå gatelangs i gamlebyen er like morsomt som det ser ut til. Byen er langt i fra stor, men akkurat passe til en langhelg. Bortgjemte perler gjemmer seg i bakgatene blant mursteinsbygg og brosteinsgater. Jeg er så utrolig overrasket over alle de kule restaurantene og kafeene. Industrielt interiør preger store deler av byen og det treffer meg rett i hjertet!

FLY: …gjør du med Wizzair fra Torp. Både billig og bra.

HOTELL: ..finner du gjennom hotels.com. Vil anbefale deg å velge et sentralt i gamlebyen. Vi bodde på Holland House Residence som befinner seg midt i hjertet av hovedgata. Gode priser, rene og store rom. Frokost var inkludert i prisen, men dersom du har valget om å utelukke det der du bestiller vil jeg anbefale deg å velge en frokost utenfor hotellet. På denne måten får du med deg folkelivet og dersom været tilsier det.. sola! 😀 I tillegg synes jeg de serverer MYE bedre frokoster på steder utenfor hotellene i Polen, til en rimeligere penge.

SPISE: …gjør du generelt bare mye av når du er i Polen. Jeg elsker hvor billig og bra maten er i Polen, og jeg blir stadig positivt overrasket når jeg besøker landet. Fra denne byen vil jeg anbefale Piwna 47 på det varmeste. Det ligger kun et steinkast fra hovedgaten i hjertet av gamlebyen. Menyen er Fransk inspirert og byr på en rekke gourmetretter. Lokalet er helt fantastisk og her sitter du like bra inne som ute.

Er du ute etter en saftig biff og førsteklasse service anbefaler jeg Goldwasser nede ved elvebredden. Her kan det lønne seg å bestille bord da de er godt besøkt 😉 Original Burger er et mer chill sted hvor ølutvalget er amazing og bare tanken på burgerne gir meg vann i munn. Long Street 52 passer godt dersom du ønsker å ta et glass og se folkelivet røre seg. Kult interiør og god stemning. Vi tok også en middag i Sopot den ene kvelden. Står solen høyt vil jeg anbefale å pakke håndkleet og tilbringe hele dagen nede på stranden etterfulgt av noen drinker på Moët og en sen middag på the mexican midt på «torvet». Maten smaker fantastisk og stemningen er upåklagelig. Ville nok valgt å sitte innendørs til middag dersom vi skulle reist dit igjen.

SPA OG HUDPLEIE: De fineste neglene får du på nail express i 2. etg. på Madison kjøpesenter. Det kostet 180 PLN (rundt 400 norske) for påsatte acrylnegler med manikyr. Det lønner seg å bestille time før du reiser nedover. Her kan man sitte opptil 4 stykker på rekke og rad samtidig. Sosialt, behagelig og resultatet er perfekt.

Vi fikk bare skviset inn en spatime i løpet av turen. Skal jeg tilbake skal jeg definitivt bestille time på forhånd hos Arcadia day spa.  Her fikk du god følelsen så fort du kom inn døra. Vi endte opp her da det var de som hadde mulighet til å ta alle tre. Vi opplevde dessverre personalet som meget uprofesjonelle, og hadde en heller dårlig opplevelse. Vi fikk behandling sammen på samme rom, noe som trakk opplevelsen opp i utgangspunktet. Dessverre var de tre massørene, to menn og en kvinne, både hardhendte og fniste og lo bak ryggen vår gjennom hele timen. Da timen var over nærmest løp de ut døren og sprutet ut i latter. Det var ikke en opplevelse verdt pengene. Selv om det kun var snakk om 300 kroner forventer man bedre. På Arcadia er det både billigere, utvalget er bedre og fra før har jeg bedre erfaringer med de mindre bortgjemte dagspaene enn de store kjente.

– WALKING AND TALKING – 

SHOPPING: var overraskende bra i Gdansk! Ikke mange butikker å hente i gatene, men på Madison, Galeria Baltycka eller Kliff finner du et rikt utvalg! Vi brukte opp både pengene og tiden på senteret i midten 😉 *ler*. Du finner et godt utvalg med blant annet; Nike, adidas, CCC, Stradivarius, Calzedonia, Bershka, Aldo, Pull and Bear, Mango, Reserved, Zara, Mohito, Rylko, Sephora, New Look, Calvin Klein, SMYK (barnebutikk) osv.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Julia
  30. januar 2018 at 15:09

  Jeg har kjøpt min leilighet fra Dekpol. Profesjonelt og forretningsmessig, at alt gikk i henhold til planen. Våre venner vil flytte et sted i Trippelbyen. Dekpol bygger noe i Jurata– Verano Residence – veldig lik luksusleiligheter.

 • Reply
  William
  27. mars 2018 at 15:28

  Polen er et land som bidrar til å gjøre gode investeringer. Jeg bestemte meg for å kjøpe en leilighet, som jeg skal utleie. Virkelig fantastisk retur og høy lønnsomhet. Nå har jeg bestemt meg for en ny investering i Grano Residence-leilighetene.

  • Reply
   Elisabeth Halbjørhus
   28. mars 2018 at 21:28

   Oi så utrolig spennende!! Dette skulle jeg gjerne hørt mer om kjenner jeg 😀 Polen er fantastisk, har blitt så utrolig glad i det landet 🙂

 • Reply
  Biznessman
  30. mai 2018 at 11:42

  Jeg har vært i Gdańsk mange ganger på konferanser og møter med entreprenører. Vi bodde på store hoteller i sentrum. Jeg likte servicekomplekset med hotellet. Jeg fant ut litt om det, og jeg tror at det er verdt å investere i min egen leilighet der. Men jeg er der fra tid til annen, og det er godt å ha min egen leilighet, og i mitt fravær kan jeg alltid utleie. Den kjente utvikleren Dekpol bygger for tiden et slikt Grano Residence-kompleks der, og jeg er fortryllet med bildene.

 • Reply
  Jurgen43
  22. juni 2018 at 13:40

  I fjor var jeg på den dominikanske markedet, og jeg likte Gdańsk så mye at vi begynte å tenke veldig seriøst med mannen min om å bo der permanent. Våre barn er allerede voksne, så det blir ikke noe problem med skolen. Siden Dekpol er en pålitelig utvikler, så Grano Residence er noe vi vurderer veldig seriøst.

Leave a Reply