Ukategorisert

LET`S TALK COLORS

 

Hei dere fine! Har dere en fin lille-lørdag? Jeg startet dagen med morgenspinn etterfulgt av kaffe i morgensolen. Bedre blir det bare ikke J Jeg er jo fremdeles langt inne i inspo- verden om dagen og jeg gleder meg så enormt til å komme inn i nytt hus og ta fatt på malerkosten. Vi har bestemt oss for at vi skal bruke basic farger som hvitt, sort og grå i bunn. Forholdsvis kalde fargenyanser, og derfor er det viktig for oss og også få inn litt farge for å myke opp inntrykket. Min kommende ektemann får nemlig fnatt dersom det blir «for sterilt», som han sier. Jeg derimot kunne gjerne malt både gulv, karmer, tak og vegger i helhvitt eller helsort. Bring it on! Det lager et råtøft preg på rommet dersom du maler absolutt alle flater i rommet i en og samme farge. Kombiner det gjerne med ulike glanshetsgrader som for eksempel halvblankt gulv mot matte vegger og blankt tak. Vi (les; jeg!) har noen morsomme planer for soverommet med nettopp dette i bakhodet. Gleder meg til å fortelle dere mer J

La meg bare si; C O L O R S. 

Snakker om farger, det er noen ting det kan være greit å tenke over før man hiver seg på «fargeballen». Eksempelvis kan det være greit og unngå å bruke mørke farger på store overflater i små rom. Bruk dem heller i tilbehøret. Dette gjelder selvfølgelig ikke dersom du ønsker å skape rommet mindre enn det er.

 

En annen ting jeg for øvrig ikke har tenkt så mye over før den siste tiden er fargebruk i forhold til plassering av dagslyskilder, som vinduer, dører o.l. Man bør nemlig ikke bruke kalde farger mot øst, og varme mot vest. Soloppgangen med klart, kaldt lys som bader østvendte rom vil kreve bruk av varme fargetoner i interiøret. Det blir omvendt i vestvendte rom hvor solnedgangens lys er varmt.

En ting jeg med sikkerhet kan si er at det ikke blir rødt. Dette er en farge du skal se lenge etter på mitt soverom! Denne fargen i klare nyanser kan virke både stressende og har lett for å bli for mye. Det samme gjelder både gult og orange. Cluet er å forsøke å skape en sval og beroligende atmosfære. Jeg hadde egentlig veldig lyst til å male alle veggene sort matt i første omgang, men det har jeg nå gått vekk i fra?.for nå;) Sort kan fort bli tyngende på et soverom. En annen ting de fleste nordmenn brenner seg på i blant (inkludert meg selv) er å male soverommet hvitt eller i grånyanser. Begge fargene kan visstnok skape både tungsinn, uro og kan (faktisk!) utløse migrene og ekstrem slapphet. Bruk heller nyanser av for eksempel blått eller indigo på soverommet. Husk at det finnes utallige nyanser. Jeg anbefaler deg en tur gjennom pantonevifta neste gang du er hos forhandler 😉

Images; agentbauer.no

Hovedfargene i interiøret dekker de største flatene i rommet, for eksempel gulv og vegg.

♥ Aksentfarger har som oppgave å fremheve hovedfargene, og skape harmoni i interiøret. Disse er enten fra samme side av fargesirkelen, eller har samme fargestyrke.    

♥ Kontrastfarge derimot skiller ut rommet og sørger for at interiøret ikke oppfattes som kjedelig. Det er fint om fargen kombineres med hovedfargene for å fremme disse           ved å skape kontrast og fokus i rommet.  

Ikke gå deg vill i fargejungelen. En fin ting å huske på er at nøytrale farger fort kan oppfattes som kalde og renere enn andre nyanser i fargesirkelen. Dersom du leker med pantonevifta er det noen tommelfingerregler; Står det Y (yellow) etter koden, betyr det at fargen er blandet med gult. G betyr at den har grønt i seg, noe som gjør fargen varmere. R er rødt innslag og B er blått. 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply