Ukategorisert

NORSK DESIGN IKON PÅ LOPPIS

Dere har kanskje fått med dere at jeg har hengt meg helt opp i at jeg skal få tak i norsk design fra tidlig 70 eller 80 tallet?! Jeg har allerede booket noen hunter stoler fra Afdal som jeg gleder meg til å få hjem i nytt hjem, når den tid kommer. Men da jeg var innom Skrot-tor for en liten stund siden gjordet jeg hva jeg vil kalle TIDENES design kupp! Elsker de gangene man kommer over glemte perler man nesten ikke får tak i lenger.

PIRATE stolene ble  tegnet i 1967 men ble vist først i 1973 på møbelmessen på sjølyst i Oslo. De er formgitt av ELSA (F. 1937) OG NORDAHL SOLHEIM (1934-1997) og er et av parets kunstneriske høydepunkter, og betegnes i dag som et unikt norsk designobjekt.

De ble laget både med i stål og med tre som modellene jeg har fåt tak i. Stolene er i overraskende god stand og ser på mange måter ubrukt ut. Selv om skinnet er sittet i har det ikke en eneste slitekant. Fikk stolene for 100,- per stykk, noe som er helt sinnsykt!!! For å si det sånn- det var en stykk jente som svevde ut av butikken i lykkesrus 😀 Smilte hele veien hjem med musikken på full guffe og det største smilet om munn 😀

Stolen kan i rette setting være litt for retro for min smak. Med planer om hvitt «kaldt» gulv, hvit skinnsofa, rene linjer i sort og hvitt med innslag av nordiske elementer, som lyst og mørkt treverk samt ull, planter og skinn tror jeg likevel at jeg finner veien jeg ønsker å gå dette året!

Ha en fin kveld dere. Ses i morgen hvor jeg starter uken med en KNALL tilbud til dere. Stay Tuned ♥

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Atle Meyer
    18. desember 2019 at 11:54

    Disse stolene er dessverre ikke Pirate av Elsa og Nordahl Solheim, men Skyline fra Hove Møbler. De var såpass like at Solheims og Oddvin Rykken, produsent av Pirate- og Kengu-stolene, saksøkte Hove Møbler for plagiat. Dessverre har seiglivet feilinformasjon om disse stolene blitt svevende på nettet i årevis.

    Mvh Atle Meyer

Leave a Reply