Ukategorisert

TRENDSPANING

Som tidligere nevnt ble gårsdagen tilbragt på Oslo Design Fair. Det er så deilig med ny inspirasjon, og det å få møte flinke designere samt små og store merkevarer i interiørverdenen. Jeg ble om mulig bare enda mer inspirert i går, og kom hjem og skisserte opp en designidé jeg har lekt med lenge. Om den noen gang vil se dagens lys får vi nå se på, men det er allikevel deilig å få utløp for skapertrangen.

Nok snikksnakk, her kommer noen av mine favoritter fra messen. Enjoy!

– The Floor Lamp by HANDVÄRK – 

 

Det grove industrielle kombinert med det naturlige som ble presentert under årets messe er helt i min gate. Jeg kommer nok til å supplere med enda flere elementer fra disse stilartene i tiden som kommer.

En av mine største favoritter er gulvlampen fra Handvärk som du kan se på bildet over. Perfekt utførelse. Akkurat passe industriell og akkurat passe Japansk. En fin kontrast og god en kombinasjon mellom moderne minimalistisk og industriellt.

Det er ikke til å stikke under en stol at høydepunktet var trendutstillingene til årets tema; «the return of cosy». For min del toppet tolkningen til Per Olav og Hege listen. To totalt ulike stylinger, men like vakre begge to.

«The return of cosy» omhandler hvorvidt vi er opptatt av å ha det koselig i hjemmet. En tendens jeg tror vi vil bli å se mer av i år. Som Oslo Design Fair skriver selv; «Vi beveger oss bort fra det kalde, minimalistiske mot noe varmere og mer personlig. Ingrediensene er grønne planter, taktile tekstiler, bruk av farger, ekte materialer og godt håndverk. Vi vil se et rikere uttrykk, samtidig som vi får mer tradisjonelle hjem. Tradisjonelle, fordi vi vil mikse gammelt og nytt og igjen være mer opptatt av gode materialer og håndverk. Vi opplever en motreaksjon på det kalde, monokrome også i unge, moderne hjem. Det vil bli mer varme, mer personlig og mer hjemmekoselig.»

Vi ser en klar tendens også i medieverden, fra bloggere og andre sosiale medie kanaler. I tillegg florerer trenden om hvorhvidt vi skal ha det  koselig, eller cosy, i internasjonal presse. Fjorårets it- bok fra Kinfolk, Slow Living, omhandler også dette temaet. Jeg gleder meg til fortsettelsen og tror 2016 vil bli et spennende interiørår for oss alle 🙂

– PER OLAV SØLVBERG – – Hege Barnholt – 

Foto :: Elisabeth Halbjørhus // Hege Barnholt 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply