Outdoors

PLANTEFREDAG

Annonse for Plantasjen 

God kveld fine dere ♥

I dag tidlig da jeg sto opp tok jeg en runde med meg selv på hvordan jeg best mulig skal strukturere alle ballene jeg har i lufta. Det finnes ingen fasit og man må bare finne ut hva som passer best for en selv. Faste spalter på bloggen er noe som holder meg i gang. Det er lett å skli ut av det, men jeg vil prøve så godt jeg kan denne høsten å oppretteholde noen saker hver uke. Blant annet budsjett tipset og nå også plantefredag 🙂 

For de som kjenner meg kommer det ikke som noe sjokk at jeg ELSKER grønne planter. Altså ikke liker, men ELSKER! Det har jeg egentlig alltid gjort med kjærlighetsforholdet vårt har vokst med årene. Jeg lærer noe nytt om dem hver dag og samarbeidet mitt med plantasjen har virkelig gitt frukter. Bokstavelig talt, men også mentalt. Jeg har lært utrolig mye om hage og beplantning de siste månedene og jeg gleder meg til fortsettelsen. 

Mange har spurt om stråene mine på insta i dag og det er en fryd å kunne dele min kunnskap sammen med dere. 

I starten av mai skaffet jeg meg to store plantekasser fra Nova serien hos Plantasjen. I hver av dem plantet jeg tre små planter av typen Silkekinagras også kjent som Miscanthus Morning light. Jeg hadde en klar visjon om skape en skillevegg på verandaen mellom spisegruppen og sofagruppen. 

Stråene var kun 19 cm da jeg kjøpte dem og de trives så godt at de har strukket seg i rekordfart. Eller det vil si i løpet av tre måneder. Jeg er en » alltid dårlig tid» person som kan være irriterende utålmodig og sta som et esel. Jeg hater å vatre når jeg skal henge opp noe hjemme for det tar tid. Dyrebar tid som jeg kan bruke på noe annet. Dårlig vane- I know! 

Dette må derfor være den aller lengste prosessen ever for å se visjonen min komme til live. Om jeg gjør en DIY eller endrer hjemme skaffer jeg ting og fikser det. Typ asap! Jeg synes nemlig det er merkelig tilfredsstillende å se resultatet av tankene mine på så kort tid. 

Selv om det ikke var gjort sporenstraks var det så verdt det. Dette er HELT AMAZING! Jeg elsker den grønne veggen min som lager verdens deiligste lyd når vinden røsker  tak i den. 

Lurer du på hvordan du kan lykkes med prydgress som dette? Her får du mine aller beste tips 😀 

  • Vann godt helt fra begynnelsen av. Tenk at dette er siv som ofte finnes i vannkanten så jo mer vann jo bedre. 
  • Plukk av alle tørre blader underveis for å gi rom for mer næring til de friske bladene. 
  • Til vinteren kan du bare la dem stå ute slik som hos meg. Det er bedre at de visner naturlig slik at du kan gi dem en ny frisk start til våren igjen. 
  • Klipp aldri ned stråene på høsten. La dem visne og snø ned gjennom vinteren. Dette lager en beskyttende atmosfære mot kulda.. utrolig nok! 
  • Når våren kommer igjen og frosten slipper river du ut alt visnet gress og  klipper dem  ned så begynner det raskt å sprette nye friske skudd 😀 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply