Baptism STYLING

DÅPSLOKALET FØR OG ETTER

Det er morsomt hvordan små ting kan forandre så mye. Jeg har sagt det før og sier det igjen… den aller rimeligste og enkleste måten å endre et rom eller en stil på er ved hjelp av maling. KAn man ikke bruke maling må man finne på noe annet.

Til dåpen til Ulrik bestemte jeg meg for å ommøbelere hele lokalet. Spisesalen som egentlig er et annet rom ble fylt opp med sofagrupper og bord. Etter å ha strippet lokalet helt ned satt vi opp bord og stoler til 61 personer. Barna fikk sin egen liten krok på venstreside av lokalet på bildet nedenfor hvor det er en liten utstikker. Her satt jeg opp to lave bord, flust med tepper på gulvene, duk, liggende eucalyptus og en ballongsky over for å ramme inn settingen. Å spise på gulvet ble en hit hos alle barna og vår lille morell spiste faktisk  (!) opp hele tallerkenen sin før hun løp avgårde og lekte videre. Barnebordet ble pyntet forholdsvis enkelt i og med at det var barn fra 2 år og oppover som skulle sitte der. En løs og ledig setting som funket utrolig bra!

FØR

 

ETTER

Bordene ble dekket med linduker, eller opprinnelig lingardiner som vi også brukte til en babyshower i sommer. Videre la jeg ut polaroid bilder i svart hvitt for å skape en personlig touch på borddekkingen. I tillegg synes jeg der er fint at pynt som dette kan brukes til noe i etterkant av selve dagen. Siden fargetemaet var mintgrønt og sølv brukte jeg dekktallerkner i sølv kjøpt på Nille og pappsugerør i sølv bestilt på ebay til slikk og ingenting. Ballongrekken består av litt over 200 ballonger som også er bestilt på ebay. Buen laget jeg sammen med to fantastiske venninner, Charlotte og Marlen, dagen før. Vi har laget det før alle tre og da går det fort litt fortere enn hvis man aldri har gjort det. Likevel skal man aldri undervurdere tiden man bruker på å lage noe sånt som dette, for timene bare flyr avgårde!

De store ULRIK ballongene blåste vi opp og hang på snor over kakebordet, og de brune kuvertposene ble fyllt med mintgrønn serviett, kniv og gaffel. Så brukte jeg dymotape for å skrive navnet til alle gjestene. Effektiv måte å myke opp det grå, sølv og hvite som ellers preget lokalet. Jeg hadde bestemt meg for å legge en del penger i blomster så handlet store nelikker, eucalyptus og grenroser til 800,-. Dette ble derfor en av de største utgiftene for dagen utenom mat. Jeg ELSKER virkelig å finne gode budsjettvennlige løsninger som ser bra ut, og jeg elsker å ha et budsjett å forholde meg til. Det gjør utfordringen større og tilfredsstillelsen når alt er klart blir desto bedre 😉

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Reidun Berger
  3. oktober 2017 at 21:37

  Tusen takk for inspirerende blogg. Er så gøy med tips og triks til festligheter som ikke koster skjorta og diy prosjekter??

  • Reply
   Elisabeth Halbjørhus
   3. oktober 2017 at 21:43

   Så utrolig kult med tilbakemelding, tusen takk <3 Elsker at jeg kan være til inspirasjon for andre 🙂

 • Reply
  trude
  12. august 2019 at 16:41

  Her fant eg masse inspo til dåpen i okt 😀 tusen takk for en kjempe fin blogg og innlegg! Kan eg få spørre deg hvor du har kjøpt ballongene, de mintgrønne serviettene, dymotapen og vaskene til blomstene?

  • Reply
   Elisabeth Halbjørhus
   15. august 2019 at 10:16

   Så utrolig hyggelig å høre og takk for at du leser!! 🙂 så gøy. Ballongene er fra eBay, serviettene fra Nille eller søstrene grene, dymotapen og maskin fra clas Ohlson og vasene er faktisk bare masse forskjellige Grand cru Rosendahl glass i ulike størrelser 😉

   Klem til deg 🙂

Leave a Reply