TRAVEL Vietnam

VIETNAM – EN GUIDE TIL HOI AN

God morgen fine dere <3

Helgen har virkelig bare flydd forbi og det var helt fantastisk å være med ungene etter flere helger uten dem.  Det er så godt å kjenne på at jeg sakte men sikkert kommer inn i normalen og selv om august er en av årets travleste måneder på jobb så må jeg innrømme at jeg er både stolt og lykkelig over å få muligheten til å være med på alt som jeg blir dratt med på. Setter så enormt stor pris på alle dere der ute som tror på meg, støtter meg. Jeg møter så mange flotte mennesker på den reisen her i livet og det er ingenting jeg digger mer enn det. Møte nye flotte mennesker. Utvide nettverket og lære MASSE nytt- hver eneste dag!

Jeg er på vei hjem fra Oslo i skrivende stund. Rosendahl viste frem julens nyheter i dag og vi fikk gleden av å møte designeren Zarah Voigt som står bak Karen Blixten kolleksjonen. Gleder meg til å ta dere med på tur denne uken, og denne gangen en bloggrelatert tur hvor det er vesentlig mye enklere å utføre «my duties» som såkalt influencer 😉 hehe. 

Først vil jeg likevel ta dere med tilbake til Hoi an i Vietnam. Nettet var helt elendig der nede så fremst du ikke er en digital nomade som har all verdens av tid til å sitte på nettkafèer 😉 Anyroad- here goes;

Sykkel er et must i Hoi an. Selve byen er en gå og sykleby så etter 0900 er det ikke lov å bevege seg med motoriserte kjøretøy før klokken 2300. Når du sykler rundt i Hoi an finner du dessuten utrolig mange flotte plasser du ikke ville funnet ellers, fargerike sidegater og spennende butikker. 

Stranden i Hoi an strekker seg helt opp til Da Nang som vi kommer tilbake til. Det er virkelig en av de flotteste strendene jeg har sett selv om vannet fint kunne vært klarere. Kritthvit ryddig og ren sand med vakre palmetrær og nydelig langgrunn sandbunn. 

Beach clubs er virkelig noe for oss. Ikke fordi det er så himla fancy, men fordi de har både basseng og hav på samme sted. Kidsa elsker å kjøle seg ned i bassenget og vi elsker å ta et dypdykk i bølgene 😉 Kan varmt anbefale Shore Club som både er gratis (krever at du spiser der, men har både god og rimelig mat) 

Stå opp sammen med lokalbefolkningen og reis ned til gamlebyen før klokken 0900. Ta en kaffe og ta en tur i gatene. Jeg synes faktisk byen viste seg fra sin aller beste side på denne tiden. 

Ta en av kanalbåtene på kveldstid og be de kjøre deg over til Night market hvor det myldrer av liv til sent på kvelden. Du finner så og si alt her, men anbefaler på det STERKESTE å skreddersy både kjoler, dress og skinnsko når du er i Hoi an. De fleste skredderene bruker kun en dag så om du kun er en gjennomstreifer rekker du dette fint! 

Vi brukte BeBe og Seven tailor, begge like bra og sistnevnte noe rimeligere. Kjøp også med deg en lyslykt hjem- jeg lover, du vil ikke angre. 

Spis verdens beste mat i denne byen. Vietnamesisk er så sinnsykt godt, og jeg tror med hånden på hjertet jeg kunne spist det hver eneste dag- resten av livet! Ta turen innom Miss Ly, Kitchen Deli og Morning Glory. Spis Crispy duck, salater, vårruller og satay. Dra på Omar`s for å smake den beste Butter Chicken ever! Vi endte opp her hele tre kvelden så om du liker indisk MÅ du ikke gå glipp av dette!

Dra til Vinpearl land som ligger en times tid sør fra Hoi an. En helt fantastisk fornøyelsespark med alt du trenger til barna. Det var så ufattelig rent der, noe som kommer som et sjokk når du har levd 14 dager i byen 😉 Vietnam er full av store kontraster og der det er fint er det virkelig så fint, men ellers er det preget av mye fattigdom og dårlig standard. Noe jeg forøvrig synes er fint det også. Ikke det faktum at det er mye fattigdom, men at vi blir eksponert for det. Det setter ting i perspektiv- noe som kan være sunt for både liten og stor. 

Lån deg en scooter og kjør gjennom rismarkene, og til byen, og til stranden. Kjør overalt og nyt det herlige kaoset og vinden som gir en herlig følelse av frisk luft i varmen. 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply